Skummende urettferdig

Jeg innrømmer en viss forkjærlighet for øl. Der er jeg nok ikke i en særklasse i nasjonen Norge. Jeg innrømmer også en interesse for drikken ut over det vanlige. Nettsidene til Aass bryggerier i Drammen er en utmerket kilde i så måte.  http://www.aass.no/

Visste du forresten at øl trolig er over 10 000 år gammelt? At det går ann å drikke øl til desserter, eller at jordbærene kan med fordel marineres i hveteøl? Ikke jeg heller. Nå trues Norges eldste bryggerier med bøter dersom de ikke fjerner masse informasjon fra nettsiden.  http://e24.no/naeringsliv/article3622785.ece  . Samtidig lar det same helsedirektoratet vinmonopolet få lov til å ture på med informasjon om vin og sprit. Ølet er tydeligvis mye farligere for oss enn de langt sterkere vinene eller spriten staten gjerne vil prakke på oss.

Jeg elsker som sagt øl. All slags øl. Det jeg ikke liker er den tilhørende norske flatfylla som gjerne kommer som et resultat av drikken. Det norske forholdet til alkohol er lysår unna noe som er i nærheten av å kalles kultur. Og det er sannsynligvis øl som er kilden til denne kaskaden av vulgær atferd. Det er også denne totale mangelen på sivilisert oppførsel Helsedirektoratet vil til livs. Da er det merkelig at de ikke også bøtelegger vinmonopolet, hvis varer i høyeste grad har bidratt til å gjøre store deler av befolkningens oppførsel  til en flau opplevelse.  

Som mange andre utspill mot alkohol i nasjonen er også denne et bomskudd. Målgruppen til Terje Aas sine nettsider er ikke de som drikker mest. Det er heller ikke de som kjøper det billigste ølet på butikken for så å ødelegge det som måtte være av smak ved å drepe det langsomt i fryseren. Det er ikke de som må drikke mest og fortest mulig. Og de er bare sjeldent observert på danskebåten.

Målgruppen til Aass er mennesker som ønsker å lære om øl som produkt, historie og kultur. Mennesker som er interessert litt over gjennomsnittet i ølet og maten som hører til. Å fjerne Aass sine  nettsider vil ikke bidra til å stoppe et eneste rap eller pinlige karaokeopptrinn. De bare fjerner et hederlig forsøk på å lære nordmenn å ha et sunnere forhold til drikken. I så måte burde Helsedirektoratet støtte Aass sine sider i stedet for å bøtelegge dem.

Reklamer
Explore posts in the same categories: Samfunn

One Comment den “Skummende urettferdig”


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: