Den moralske skjørtekant

Det enkleste i verden er å fortelle andre hva de burde ha gjort. Hvordan de burde oppført seg og hva de burde ha sagt i hvilke sammenhenger. Det er enda enklere å gjøre det dersom du heter Carl I. Hagen.

For når du heter Carl I. Hagen kan du gjøre det på beste sendetid og på beste plass i avisene. Selv mot en av dine egne. Det er helt greit, så lenge du heter Carl I.Hagen.  http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10006879

At Hagen vifter med den moralske pekefinger er ikke akkurat nyhetsstoff. En mann som nærmest har gjort det til en karriere å skyte med skarpe replikker til minoritetsgrupper har gjort det igjen. Denne gangen er det transvestittene som får det. I stort monn. http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10006772

Og det er særlig én av transvestittene som får sitt pass påskrevet av den tidligere formannen i et av landets mektigste parti. Hans tidligere svigersønn. Over atskillige spaltemetere kritiserer Hagen sin tidligere svigersønn for ikke å si fra til sin tidligere kone før hun var gravid, og for å belaste barna, Hagens egne barnebarn med å kle seg i kvinneklær når de er på besøk hos han.

«Min ekssvigersønn velger fremdeles å kle seg som mann på jobben. Samtidig har han det siste året konsekvent nektet å kle seg som mann når han er sammen med sine barn, selv om han veldig godt vet at barna ønsker at han skal opptre i mannsuttrykk sammen med dem. Han respekterer sine arbeidskollegers ønsker høyere enn sine barns ønsker!»

Dette er et sitat hentet fra kronikken, og mens artikkelen til å begynne med handler om at transer må komme ut av skapet og vise åpenhet rundt sin legning er resten et direkte angrep på faren til hans barnebarn. http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article3656296.ece

Carl I Hagen er en mann som i stor grad har brukt mediene til å bygge seg en karriere. I de årene han var aktiv stortingspolitiker var han en av de beste til å argumentere for mikrofon og notatblokker. Han er på mange måter et skoleeksempel på hvordan bruke pressens påvirkningskraft. I tillegg har han brukt de siste årene på å klage på pressens behandling av ham og det han kaller «personangrep». Hva er denne kronikken da Hagen, om ikke et personangrep? http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10006777

Det er godt at en kjent person som Hagen taler for større åpenhet. Det er godt at Hagen maner til at slike grupper som transvestitter har en plass i samfunnet. Men denne kronikken framstår Hagen som en bitter eks- svigerfar hvis eneste egentlige motiv er å ramme en enkeltperson. At det er faren til hans barnebarn gjør ikke akkurat saken noe bedre. Det at Hagens datter står fram og støtter kronikken gjør denne saken enda mer uspiselig. http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10006866

En kjent kommunikasjonsrådgiver sier i dag at «Hagen opptrer som en far med en viss rettferdig harme». Det er mulig det. Det er også mulig å forstå denne harmen, men den har ingenting i en kronikk å gjøre. http://www.tv2underholdning.no/gkn/-carl-i-hagen-styrker-transesaken-3210472.html

Det er mulig at Hagen har et poeng. Det er til og med mulig at han har flere. Hensynet til barna bør faktisk komme foran hensynet til voksne. Det kan også være forståelig at ektefeller føler seg lurt i slike situasjoner. Mitt poeng er at Hagen burde holdt seg for god til å brette ut private familieforhold i avisene. Hagen gjør akkurat det han har beskyldt pressen for å gjøre.

Jeg stiller også spørsmål ved Aftenposten. Jeg kan aldri tenke meg at «hvermansen»  hadde sluppet til med en slik sak. Avisen har ansvar for alt de setter på trykk, og angrep på enkeltperson er et angrep på enkeltperson. Uansett hvem som angriper.

Reklamer
Explore posts in the same categories: Media, Samfunn

10 kommentarer den “Den moralske skjørtekant”

 1. lola Says:

  For ordens skyld: det er greit om iallefall både Hagen og Aftenposten hadde begrepene i orden: Hagens svigersønn er transseksuell, ikke transvesitt. Det er en vesensforskjell i dette å være seksuell fetisjist og det å være innehaver av et dyptgående identitetstraume. Transeksualitet handler om å være født som feil kjønn, og har ingenting med legning å gjøre: de fleste transpersoner er heteroseksuelle. En transvesitt er en som liker å iføre seg dame/herre klær, og kan i så måte «velge» å eksponere sin legning.
  Det er godt mulig det på ekte «frpsk» å stå frem «med federlig harme»: men hagens holdninger eller mangel på sådan er nettopp det som gjør livet og stigmatiseringen rundt fryktelig, fryktelig vanskelig for mennesker som dette.
  Jeg har selv venner «av begge kjønn», for å si det slik, og dette er ikke mennesker som har gått gjennom livet og samfunnet på roser.

  Men dette er jo egentlig bare å forvente: Hagen gjør det han kan best og det han pleier å gjøre: sparker hardt, nådeløst og fullstendig uten refleksjon, nedover.

  Det sier litt om et menneske når vedkommende velger å ikke bare sette sin eks-svigersønn, men også sine barn og barnebarn ut i «sjokktyper» i media, i en sak som best kan beskrives som et familieanliggende.

  Good f#¤%& riddens at han er ute av politikken: måtte mennesker som dette aldri, aldri få noe som helst å si over menneskers liv og virke.

 2. Pernille Says:

  De fleste transpersoner er heteroseksuelle sier du? I forhold til hvilket kjønn da? Såvidt jeg skjønte var disse som hadde vært menn, og som nå ville være kvinner, fremdeles interessert i å være sammen med kvinner. Er det å være heteroseksuell? Jeg trodde man da var lesbisk??

 3. snorc Says:

  Så herlig politisk korrekt du er. Helt klart at det er riktig å gå ut i media med privatlivet ditt, selv om barna dine syns det vanskelig. Skitt au.

 4. Trine Says:

  Jeg vil heller ha en transe til far enn en bestefar som Carl Ivar Hagen.

 5. Oddvar Says:

  Jeg vil heller ha en transe til far enn en bestefar som Carl Ivar Hagen, sier Trine.

  Kanskje hun har en transe eller en homofil til far. Heller ikke kan hun haen normal og respektert bestefar. For noe er nok riv ruskende galt i hodet på mennesker som Trine som ikke kan skille politikk fra normale normer på privatliv i samfunnet. Trine er vel heller ikke egnet til å ha egne barn, så lenge hun ikke skjønner bæret om hvilken føleser barna har.

  Men kanskje jeg tar feil, kanskje er det slik at Trine forlengst selv har blitt følelsemessig ødelagt i henne oppvekst. Det høres iallfall slik ut.

  • fhjpeder43 Says:

   Dette handler ikke om politikk. Det handler om en av norges mest kjente menn som går ut offentlig og angriper barnebarnas far. Du skriver noe om barns følelser. Hva tror du det gjør med et barns føleleser npr faren blir angrepet på denne måten?

 6. Terje Says:

  Du fikk nok ikke med deg at datteren stilte opp i TV2 nyhetene i går og sa at hun OG barna stiller seg 100% bak Hagen. De to eldste er 15 og 16 år, de bor hos moren og sammen har hun og de fire barna flyttet langt fra Lindalen fordi de ikke orker mer. Hagen selv har vært aktiv i konflikten i flere år. For meg sier dette noe. Lindalen har fremstått som bitter og egoistisk. Når han sier at barna betyr så mye for ham og disse barna tydeligvis har slitt mye med å forholde seg til faren, så er det noe på ferde. At Hagen bruker sin kjendisstatus til motsvar er helt ok. Er også kjempebra at vi endelig får fokus ved de fantastiske ensides vinklingene på hvordan transpersoner «endelig får være seg selv». Ofte er det familier som knekker under nettopp det.

  • fhjpeder43 Says:

   Poenget mitt er nettopp at han bruker sin kjedisstatus. Det er nådeløst og hensynsløst gjort. Som jeg skrev i bloggen min; Det er mulig Hagen har noen poenger når det gjelder å ta hensyn til familien dersom man har en spesiell legning. Men det er langt fra det og til å drive personangrep i media. Hagen selv har beskyldt tabloidene for å drive personhets mot ham.
   Uansett hva vi måtte mene handler det faktisk om barn som opplever at bestefaren angriper faren i full offentlighet.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: