Den politiske moral

Den mest effektive måten å knekke en politiker på er ved gjennom sexlivet. Helst andres sexliv.

Svein Otto Littorin er tidligere svensk arbeidsminister. Hans politikerkolleger vender ham ryggen og står i kø for å fordømme han og hans påståtte handlinger. Littorin skal ha betalt en prostituert 2000 kroner for å ha sex med ham. En handling som er ulovlig i Sverige.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10002949

Det er en tidligere prostituert som heter Anna som påstår dette. Selv benekter Littorin at han har gjort dette. Littorin høster lite sympati på tross av at det påståtte sexkjøpet langt fra er bevist. http://www.expressen.se/Nyheter/val2010/1.2060129/jag-har-aldrig-betalat-for-sex

http://www.expressen.se/Nyheter/val2010/1.2059868/sven-otto-littorin-fornekar-pastatt-sexkop

Det er ikke vanskelig å se at det er dumt å kjøpe sex. Dessuten er det moralsk forkastelig, i hvert fall for de fleste av oss. Det er også ulovlig og straffbart både i Norge og Sverige. Dersom en politker gjør det oppleves det enda sterkere.

Vi kan disktutere i de vide og det etterhvert så berømte brede hva vi skal kunne forvente oss av politkerne våre. Videre kan vi diskutere hvorvidt de samme politikerne greier på oppfylle de forventningene. Det vi bør kunne forvente som et absolutt minstekrav er at de følger loven.

Riksdagen i Sverige og Stortinget i Norge vedtar lovene. Regjeringen utøver dem. Enten du lager lovene eller bruker dem, er det ikke noe godt utgangspunkt å konsekvent bryte dem, uansett hva slags lov det gjelder. Politikerne må gå fram med et godt eksempel på dette området. Hvis ikke undergraver de sin egen virksomhet. Tidligere statsminister i Norge Jan P. Syse gikk av som følge av å dette. Og det var ikke en gang en sex-sak.

Når det gjelder moral eller hva folk gjør i privatlivet er det faktisk en annen sak. Politikere er mennesker de også med sine feil og lyster. Hva de gjør bak dørenene bør faktisk fremdeles kunne være deres egen sak så lenge de ikke bryter loven. Men virkeligheten vil det annerledes.

Men det er de færreste som egentlig vet noe om hva Littorin har gjort. Selv nekter han for å ha brutt svensk lov. Men det bryr ikke hans kolleger seg om. En etter en vender de borgerlige kollegene hans ryggen.  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10003383

– Hans handling er fullstendig uakseptabel hvis opplysningene stemmer. Jeg vil ikke fordømme ham som person, men jeg fordømmer hans handling, sier talsperson Hillevi Engström i Moderata samlingsparti til Aftonbladet.se.

Å fordømme en slik handlig uten å også fordømme han som person er en relativt stor utfordring. Handligen er så tett knyttet til han som person.

–  Folk er veldig ille berørt i partiet. Stemningen er spent og mange mennesker er fortvilet. Dette er forræderi av Littorin. Han har absolutt ingen fremtid i det Moderate samlingspartiet, sier Rolf K. Nilsson.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7449573.ab

Ingen ønsker slike skandaler i sitt parti. Spesielt ikke i et valgår. Det skader og forstyrrer fokus i den viktigste perioden i det politiske livet. Når noe slikt skjer er det viktig å redde stumpene. Redde partiets ære. Det er viktig å skape en grunnmur i et valg. Synd den grunnmuren bygges på restene av en manns karriære i stedet for et politisk budskap. Det er synd at svenske politikere bruker av sin tid å å sparke en mann som ligger nede. Det er synd at de faller for fristelsen til å bruke en manns fall som populistikes poeng. Ingen av de som dømmer ham vet helt sikkert om han har brutt loven eller ikke. Det er så altfor lett å gjøre seg lekker på andres bekostning. Dessuten har de fleste av oss ett eller annet lite svinelignende dyr som vandrer rundt i skogen et sted i nærheten av oss.

Politikerne elsker å leke at politikk kun handler om saker. Det er i veldig liten grad sannheten. Det meste av politikken handler om mennesker. Og om vi tror på dem.

http://www.expressen.se/Nyheter/val2010/1.2059643/hagglunds-krav-pa-littorin-trad-fram

http://www.expressen.se/kronikorer/gw/1.2060175/leif-gw-persson-littorinaffaren-vacker-liv-i-onda-minnen

http://www.expressen.se/Nyheter/val2010/1.2059755/pr-experterna-oense-om-regeringens-hantering-av-littorinskandalen

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/littorin-avvisar-anklagelserna_4978033.svd

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/reinfeldt-morkade-om-littorin-1.1136006

http://www.tv2nyhetene.no/utenriks/anna-skal-ha-hatt-sex-med-svensk-minister-alt-jeg-har-sagt-er-sant-3247396.html

http://www.tv2nyhetene.no/utenriks/-avgaatt-svensk-statsraad-kjoepte-sex-3246948.html

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10003501

Reklamer
Explore posts in the same categories: Media, Samfunn

19 kommentarer den “Den politiske moral”

 1. Anti-Storberget Says:

  Mannen må da får kjøpt seg litt sex. At sexkjøp er forbudt er hykleri og viser hvor sykt nymorailstene har skapt samfunnet vårt. Uansett har mannens handlinger ikke noe med hans evner som politiker. Dette er hysteri. Setter svenskene i dårlig lys.

  • Jutta Says:

   Helt enig. Dette er bare sykt, hva mannen gjør i privatlivet er hans sak og hva har han egentlig gjort? Ingenting er bevist, det er hans utsagn mot ei hores, og selv om han kjøpte litt sex, so what? I de fleste siviliserte land er det lovlig. Moralistene og muslimene tar snart over hele Skandinavia, og de er ganske like på mange måter, ignorante og intolerante.

 2. norskgoy Says:

  Moralsk forkastelig?
  Hvorfor er det å kjøpe sex, mer forkastelig enn å forvise en person som ikke har skadet noen?

  Hykleriet her er faktisk å henge «Littorin» fordi man ønsker å beskytte den offentlige seksualmoral. Man er taliban-light.

 3. Fredrik Says:

  Ble den prostituerte slått? Ble hun truet? Solgte hun tjenesten mot sin vilje? Kan noen på alment liberalt grunnlag si hva denne mannen har gjort galt? At frivillig samkvem mellom to voksene personer er ulovlig i Norge og Sverige er en stor skam.

 4. Vanlig borger. Says:

  Så dette er inteligente mennesker med høg utdannelse som blander seg inn i privatlivet til folk. I denne sammenheng for å skåre politisk. Så skal de samme menneskene som utnytter dette inn i politikken for å styre oss. Hvor lavt kan folk synke?

 5. Hege Says:

  Man kan jo spørre seg om hvor det ble av rettsprinsippet om at enhver er uskyldig til det motsatte er bevist.

  • fhjpeder43 Says:

   Absolutt. Svenske politikere står formelig i kø for å forhåndsdømme på grunnlav av noe som ikke engang er bevist.

   • Utflyttet Says:

    Ikke bevist, nei… Bare en tom ytring – fra en hore! Mer skal det ikke til for at en mann skal dras gjennom dritten og miste jobb og framtid i Norge og Sverige – et stykke horesladder.

    Det er en grunn til at jeg har flyttet fra Norge. Grunnen er mentaliteten som ligger bak denne typen hendelser, den springer ut fra et sydende hat mot norsk, mannlig hetroseksualitet. Heldigvis faller damene som fluer for vanlige nordmenn som meg i mesteparten av verden, så jeg er bare glad til her jeg bader i sol og damer.

 6. samantha Says:

  Helt riktig. Dette er bare forhåndsdømming. La oss se om denne avdankete hora kan bevise hva hun sier. Hvorfor tro mere på henne enn på denne politikeren? Fordi hun er kvinne? Fullstendig idiotisk! Det eneste dette beviser, er at politikere ikke stopper for noe når det gjelder å skade motstandere. Forøvrig er ikke politikere bedre enn oss andre. Også her hjemme ser vi jo at de bryter lover og regler, selv om våre servile media som regel unngår å nevne de fleste tilfellene, med noen få hederlige unntak.

 7. Utflyttet Says:

  Takk for et bra innlegg, Samantha. Det er viktig at man husker at det er du og ikke de mentalt forstyrrede lederne våre og media som representerer majoriteten blant norske kvinner.

  Du sier at dette bare beviser hvordan politikere ikke skyr noe for å skade hverandre. Dessverre viser det noe mer også, nemlig hvor utrolig lavt menn er verdsatt i Norden, hvor lite som skal til for å korsfeste menn offentlig. Hvorfor skal vi menn som har ressurser til å bo andre steder gidde å hunses og ydmykes og nesten tvinges til å sitte å pisse i Norge når det finnes så mange alternativer for oss?

  • Hege Says:

   Huff, håper ikke du lar all den bitterheten og aggresjonen gå ut over de thailandske damene …

   • fhjpeder43 Says:

    Jeg er ikke bitter. Og i hvert fall ikke på damene. Enten de er fra Thailand eller andre steder. Men jeg blir ganske oppgitt over de svenske politikerne som forhåndsdømmer en kollega.

   • Hege Says:

    Nå var det ikke deg, bloggskriver, jeg kommenterte akkurat her, det var han som kaller seg Utflyttet. Men det ser kanskje annerledes ut på din nettleser enn det gjør på min. Så beklager misforståelsen.

   • fhjpeder43 Says:

    Ser det nå. Var vel jeg som va litt for kjapp på tastene.

 8. Vanlig borger. Says:

  Nei til kjøp av sex. sex skal da være gratis for alle.
  Død over alle moralister, leve friheten. Trodde at det skulle bli slutt på billige påstander for å knekke folk. Verdens letteste yrke er ikke det man trodde. Det er å være journalist, våkne ut på dagen, skrive dritt om folk.

 9. MetteO Says:

  Det som ER betenkelig er at han gjemmer seg bak sin «skumle» ekskone og konflikten med henne når han velger å gå av.

  Kunne han ikke bare stått frem som horekunde med en gang uten å skylde på ex’en? Det viser hvertfall ikke annet enn drittunge-takter.

  • Fredrik Says:

   Enig!

   Det dustete er jo at alle later til å ha akseptert at kjøp av sex er kriminelt. Men hvordan kan noe som er helt lovlig bli kriminelt i det øyeblikket det passerer penger over bordet?

   Kjøp av sex er ikke spesielt vakkert, men er det dermed nødvendig å gjøre det kriminelt?

   http://www.facebook.com/event.php?eid=136806773010504

   • MetteO Says:

    Vel – man kan like lover eller ikke, faktum gjenstår; det er forbudt å kjøpe seg tilgang til andre menneskers kropper, mens man fremdeles naturligvis kan gjøre akkurat som man vil med sin egen.

    Den åpenbare løsningen er naturligvis å ha frivillig sex uten penger involvert, så jeg fatter ikke helt at det å være horekunde skal ha noen appell overhodet.

    Hadde jeg vært svensk hadde jeg hatt store betenkeligheter med å ta han her på alvor. Ikke bare skyver han ex-kona si foran seg og legger skylden på avgangen på henne, men han har heller ikke guts nok til å stå frem og si at han er nødt til å kjøpe sex. Kan man bruke sånne ynkrygger som ministre?


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: