I Lettvintland

Frp vil nekte innvandrere kontantstøtte. Samtidig kritiserer de samfunnet for manglende integrering. Atter en gang motsier partiet seg selv.

Frp ønsker å innsnevre rettighetene innvandrere til Norge har til offentlige ytelser.  Det vil si mennesker som har bo – og arbeidstillatelse her.

Da slipper vi at kontantstøtten blir brukt til å fremme manglende integrering sier Partiets innvadringspolitiske talsmann Per-Willy Ammundsen sier til Vg.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10003738

Frp mener kontantstøtte bare bør gid til mennesker med norsk statsborgerskap. I samme politiske åndedrett ønsker de også å gjøre det langt vanskeligere for folk å bli norske. Partiet foreslår å utvide grensen fra sju til ti år i Norge før man kan få statsborgerskap.  

I Fremskrittpartiets lettvintland er dette ingen selvmotsigelse. For Frp er dette næring til nasjonen Norges fremmedfrykt og dermed næring til den maktbasen partiet sitter på.  Og de kommer helt sikkert til å samle sympati på forslaget. Lettvinte og populistiske forslag gjør nettopp det.  Frp foreslår også et testsystem for å sjekke hvor godt innvandrerne er integrert før de blir norske.  Og stakkars de som ikke kan steve på vossedialekt og spiser uspiselig ihelkokt sauekjøtt til jul i løpet av de første årene. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10003793

I forslaget ligger det i hvert fall to store selvmotsigelser.  På den ene siden mener partiet at innvandrerne skal integreres, og helst integreres så fort og effektivt som mulig. På den andre siden vil de gjøre det enda vanskeligere og at integreringen skal ta enda lenger tid ved å forlenge tiden før de blir statsborgere. Vi snakker fremdeles om mennesker som har permanent oppholdstillatelse i landet.  Mennesker som har like stor rett til å bli her som etniske nordmenn. Statsborgerskapet som skal være en fersk og fristende gulrot rekker å bli råtten og total uspiselig dersom dette skal gjennomføres.  I stedet for å oppmuntre og stimulere til integrering setter det integreringspolitikken tilbake flerfoldige tiår.

Innvandrere som kommer hit skal følge norsk lov og sette seg inn i det samfunnet de skal være en del av. Det bør det være bred enighet om. Vi bør stille krav til de som skal komme inn i landet. Å bo i et samfunn betyr å delta i det og med deltakelsen følger det plikter. Men det bør også følge med rettigheter. Disse familiene som er i jobb og betaler skatt bør derfor få de samme rettighetene som nordmenn som er i jobb. Frps forslag vil skape en pariakaste som i stadig mindre grad kan integreres i det norske samfunnet simpelthen fordi de blir utelatt fra deler av det.

Frp mener også at kontantstøtten i denne sammenhengen bidrar til at innvandrerkvinner ikke kommer seg ut i arbeidslivet. I Lettvintland er det muligens slik. Det er også mulig at Frp har et poeng, slik Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakkens også mener. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10003592

Til tross for det søtter ikke statsråden  forslaget.

Pinlig og tullete, er hans karakteristikk av forslaget.

Det er viktig å kjempe for kvinners rettigheter. Det er også viktig å kjempe mot kvinneundertrykkelse over alt, også i vårt land. Men å ta fra innvandrerne rettigheter som er en selvfølge for de som bor i det landet de skal integreres i, vil bare virke mot sin hensikt. Jeg skulle ønske Frp kom seg ut av Lettvintland og meldte seg inn i virkeligheten.

Reklamer
Explore posts in the same categories: Samfunn, Uncategorized

13 kommentarer den “I Lettvintland”

 1. Håkon Says:

  Ikke helt enig med deg her gitt.. Velferdstilbudene i Norge er noe våre forfedre har jobbet hardt for å bygge opp, det er klart man ikke bare kan valse inn her og få i pose og sekk uten å i det hele tatt forsøke å gi noe tilbake først! 10 års ventetid med «bare» gratis utdannelse, helsetilbud og økonomisk støtte til å leve før man har tilgang til utvidet støtte som kontantstøtte syns jeg er en liten pris å betale, for i utgangspunktet er vel poenget for at de kommer hit å flykte fra vanskelige og/eller grusomme tilstander der de kommer fra? Det kan godt være jeg er hakket mer nasjonalistisk av meg enn mange andre, men jeg mener da uansett at «våre» goder ikke skal deles med alle og enhver før de har vist en genuin interesse og vilje til å være en aktiv del av vårt samfunn og gjør en innsats for å opprettholde disse godene vi nyter her.
  I mine øyne er ikke en innvandrer en nordmann før denne personen ser på seg selv som norsk og følger norske normer og skikker (merk: Norge har religionsfrihet og det er helt greit for meg. Jeg tenker mer på sosiale normer og slike ting).
  Alle innvandrere er også hjertelig velkomne så lenge lover som gjelder for enhver nordmann også gjelder for nye landsmenn

  • Harald Says:

   Nå er det jo strengt tatt ikke så veldig mange som bare kan valse inn her i landet. Ja, vi har fri innvandring mellom EU/EØS-landene og familiegjenforening mellom barn, søsken (under 18 år) og foreldre dersom en av disse har fått oppholdstillatelse, samt visse kvoteordninger for arbeidsinnvandring og studier, men ellers må man være kvoteflyktning eller få innvilget asyl før man får varig oppholdstillatelse og dermed tilgang til norske trygdeytelser.

   Utlendingsloven (http://www.udiregelverk.no/sitecore/content/Home/Rettskilder/Sentrale%20lover%20og%20forskrifter/Utlendingsloven.aspx) virker ganske klar (selv for en ikke-jurist som meg), men inneholder tilsynelatende også en del unntak fra hovedreglene.

 2. kuseladden Says:

  Vel,

  Tok min 80 år gamle mor til NAV for hjelpe henne.
  Hun bor på Øst, og det sier vel alt.
  I de 2 timene vi var der, så var det ca 60 personer, hvorav min mor og meg var de 2 eneste etniske norske.
  Når det var vår tur, var det en herreman, som ikke kunne ett ord norsk, så vi ringte ett nummer for og få oversetter. DETTE i NORGE!
  Herrehud, ka skjer! Landet går i dass.
  PS…Min 80 år gamle mor fikk beskjed at dette hadde vært enklere om hun snakket engelsk!
  Nei, dette går til helvete, landet og dets folk.
  Og kanskje det er bra. For en kjent filosof sa en gang at en lands storhet kan kun måles den dag det bukker under.

 3. Ola dunk Says:

  Jeg er desverre enig med FRP i denne saken.
  De godene vi har vi Norge bør ikke kastes bort.

  Strengere innvandring og lukkede asylmotakk
  ville spart oss for mye.

 4. JILL WHITE FANEBUST Says:

  Kan vuderes etter 10 år om disse barnrtrygd og kontantstøtte.

  JILL

 5. brumlebass Says:

  Litt usikker på om Frp her nekter kontantstøtte til de nordmennene som gifter seg med thailandske eller russiske kvinner – eller om det bare er de som gifter seg med for eksempel pakistanske. Eller ingen av delene. Eller begge. Og man må jo bare anta at EU-borgere som flytter til landet for å gjøre en jobb vi har behov for skal bli gjort også blir nektet støtten. Har partiet sjekket lovligheten i dette?

  Forøvrig typisk Frp å ikke regne på forslag men bare buse ut. Barnehageplass er mye dyrere enn kontantstøtte. Men penger har jo partiet nok av.

  Frp var en gang i tiden veldig klare på at de aldri forskjellsbehandlet og derfor ikke kunne kalles rasistiske.

  Den tiden er åpenbart over.

 6. Kjell Says:

  Synd at det bare er FRP som kommer med de gode forslagene når det gjelder innvandringspolitikk. Om det fantes et parti med miljøpolitikken til SV og innvandringspolitikken til FRP, så ville dette partiet vært landets største. Våre barnebarn kommer til å leve i et land hvor islam spiller en stor rolle.

 7. Tommy Says:

  Skivebom!

  Hvorfor snakker man om at dette er penger som «våre forfedre», og «de før oss» tjente inn?
  Dette er penger som vi jobber for. Penger som hele tiden kommer inn til statskassa. Skal ikke alle som bor i Norge få tilbake sine egene penger og goder?

  Dette er kun fordekt (så vidt) rasisme.

 8. Imrad Says:

  Jeg er helt enig med FRP her. Jeg synes også at det ver veldig merkelig at ingen andre partier enn FRP tar mot nok til å ta opp kampen mot integreringen.

 9. Olav Says:

  Tommy har helt rett når han sier at «dette er penger som vi jobber for.» VI SOM JOBBER, Tommy, ikke somaliere som aldri – ikke en eneste dag i sitt liv – har utført ærlig arbeid, ikke hatefulle islamister som ser med forakt på nordmenn på grunn av sin primitive religions bakstreverske læresetninger og generelle rasistiske holdninger til alle «vantro», ikke kriminelle østeuropeere som drar fra hus til hus og rasker med seg alt de klarer å bære av andre folks eiendom.

  De innvandrerene Norge trenger, Tommy, de kommer fra Holland, Tyskland, Polen og andre siviliserte stater der folk ser på det som en selvfølge og æressak å klare seg selv, og der første bud er å komme seg i inntektsbringende arbeid slik at de kan forsørge seg og sine. De står neimen ikke ofte i kø på NAV for å raske til seg andre folks penger og rettigheter!


 10. […] For det er nemlig det som skjer dersom en slik diskusjon blir en virkelighet. Når det handler om at foilk flest skal betale mer, reiser nordmenn på chartertur til Lettvindtland, og der venter reiseleder Siv Jensen sammen med den blå opposisjonen. Dette er en gavepakke til dem. Dersom den rød-grønne regjerningen starter diskusjonen før valget får opposisjonen en lett vei til regjeringskontorene. Det verste med denne saken er egentlig ikke de høye skattene, men at vi går en tid i møte fullt av lettvindte og virkelighetsfjerne Frp- argumenter. https://fhjpeder43.wordpress.com/2010/07/15/i-lettvintland/ […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: