Trond Giske, skatter og naivitet

Det er praktisk å kunne vedta sin egen sannhet. Ekstremt praktisk er det kunne vedta hva folk skal mene, I hvert fall hvis du er politiker.

Trond Giske tror folk vil akseptere høyere skatter dersom de vet det gjør skole og sykehjemmet deres bedre. Giske vil med andre ord øremerke skattene noe regjeringen tradisjonelt har vært skeptiske til.

Det innebærer at hvis vi for eksempel ber folk betale mer skatt for å ruste opp skolene, så skal det de betaler inn i økt skatt faktisk gå til det formålet, sier næringsminister Trond Giske til VG.

Fra ferieboligen sin på Algarve kysten vil også næringsministeren skjerme næringslivet. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10043931

Skattenivået har vært fredet siden 2005. Derfor har toneangivende Ap-folk i Stortinget og i fagbevegelsen gått inn for en ny diskusjon foran nest evalg. Den samme fagbevegelsen som har akseptert lave lønnsoppgjør i flere år.

Dette er ikke et angrep på skatter. Jeg betaler gjerne skatt for å opprettholde og videreutvikle et velferdssamfunn. Jeg mener vi trenger sterke offentlige tjenester og et helsevesen som er fritt for tanken om profitt, konsern, overskudd og lønnsomhet. Jeg vil fremdeles kunne gå inn på et offentlig kontor uten å møte en blåskjorte, og jeg er villig til å betale for det. Spørsmålet er om resten av Norge er villige til det. Her har Giske og hans muntre menn et alvorlig pedagogisk problem.  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10043731

Med milliarder på bok og et næringsliv som gjør det bra skal det mye til for å få folk flest til å forstå et de skal betale mer i skatt. Med et NAV som sliter med troverdigheten etter diverse blemmer og et haltende helsevesen har Giske mer enn et forklaringsproblem når han skal overtale folk til å betale mer i skatt. Det er muligens lettere å overtale folk til å spise gråstein, slik Frp har gjort i mange år.

For det er nemlig det som skjer dersom en slik diskusjon blir en virkelighet. Når det handler om at foilk flest skal betale mer, reiser nordmenn på chartertur til Lettvindtland, og der venter reiseleder Siv Jensen sammen med den blå opposisjonen. Dette er en gavepakke til dem. Dersom den rød-grønne regjerningen starter diskusjonen før valget får opposisjonen en lett vei til regjeringskontorene. Det verste med denne saken er egentlig ikke de høye skattene, men at vi går en tid i møte fullt av lettvindte og virkelighetsfjerne Frp- argumenter. https://fhjpeder43.wordpress.com/2010/07/15/i-lettvintland/

Giske tror likevel det er mulig å få folk til å forstå dette. Da må tre betingelser være oppfylt:

1.Eventuelle skatteøkninger må gå hånd i hånd med en bedre ressursbruk i det offentlige.
– Vi må få mer igjen for pengene, sier han.

2. Øremerkede skatter
– Vi må koble økte skatter til konkrete formål. Det er ikke så annerledes enn når bompenger går til et konkret veiprosjekt.

3. Næringslivet må skjermes
– Vi må sørge for at næringslivets rammebetingelser i Norge totalt sett ikke blir vesentlig annerledes enn i andre land, sier næringsministeren.

Giske mener altså at for å få en bedre ressursbruk i det offentlige må de ha mer penger. Betyr dette at de bruker mer penger når vi har lavere skatter?

Hvorfor må vi øke skatten for å øremerke den?

Giske bør komme opp med bedre salgsargumenter enn disse dersom han skal ha folk til å punge ut. Han bør også finslipe de politiske argumentene dersom han og partiet hans har tenkt å vinne det neste stortingsvalget. http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/okonomi/giske-fra-algarvekysten-folk-vil-akseptere-oeremerket-skatt-3256603.html

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10044160

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10044159

Reklamer
Explore posts in the same categories: Samfunn

4 kommentarer den “Trond Giske, skatter og naivitet”

 1. JILL WHITE FANEBUST Says:

  Trond Giske mener vi vil forstå at skattene må
  økes.Erik Schøtt -Pedersen vil fryse dem i 7 år.
  Mistenker regjeringen har ansatte på full tid
  for å lete hvor nye skatter og avgifeter kan taes
  inn. Finner da nye millarder som skal brukes
  på asylsøkere,dem som oppholder seg ulovlig
  i landet,utlandske kriminelle ink Krekar og
  disse 3 andre terroristene og til korrupte
  ( U-land ? ) hvor dem som styrer landet
  putter millonenene rett i egen lomme.Her
  snakker regjeringen med 2 tunger som vanlig.

  JILL

 2. nuff Says:

  la meg nå se: regjeringen bevilger penger, lager budsjetter og øker som regel bevilgningene bittegranne hvert år i takt med prisstigninger, lønnsøkninger, etc… Øremerkes skatteøkningen, kan de faktisk drite i å øke den vanlige bevilgningen så mye som de pleier..slik at det ikke blir så forbaska mye mer til eldreomsorgen, skoler..eller hva det måtte være.
  Nei, det der har jeg null tro på.

  • samantha Says:

   Du kunne vel aldri tenke deg at en smule annerledes prioriteringer av pengebruken ville gi mer til innenlandske formål? Slik det er i dag, pøser regjeringen penger ut av landet; til tvilsomme prosjekter og korrupte myndigheter. Penger rett i dass, som det heter.

 3. samantha Says:

  Med det samme jeg er her, vil jeg bruke muligheten til å gratulere Schjøtt-Pedersen som nå virker å ha blitt synsk, i tillegg til å være statsråd uten ansvar.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: