Å bruke kvinner

Kvinner blir ikke først og fremst betraktet som medmennesker. I hvert fall ikke i store deler av verden. For der er kvinner noe man bruker. For makt, økonomi og nytelse.

I Kongo har væpnede opprørere gått fra landsby til landsby og voldtatt kvinner systemastisk. Nyhetsbyrået AP melder at antallet kvinner er 200, men at det kan være høyere.

De begynte å voldta systematisk. Flesteparten av kvinnene ble voldtatt av to til seks personer av gangen, sier Will F. Cragin, som er koordinator i International Medical Corps i provinsen Nord-Kivu i Kongo, ifølge New York Times.

Noen av kvinnene ble voldtatt foran sine egne barn.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10017753

Dette handler ikke om sex eller nytelse. Dette handler om å bruke kvinner og sivilbefolkningen som våpen, som strategi. Ved å voldta kvinnene sender gjerningsmennene ut signaler og terror. FDLR-militsen bruker rett og slett kvinnene som en tredjepart i konflikten. I Kongo er voldtekt ekstremt utbredt og risikoen for å bli straffet er svært lav. Nok et eksempel på hvor mye kvinne er verdt.

http://www.tv2nyhetene.no/utenriks/200-kvinner-gruppevoldtatt-naer-fnbase-3272274.html

En kvinnes verdi har historisk sett vært svært lav. Selv i vårt land er det bare de sist hundre år kvinnene har vært noe særlig verdt. I store deler av verden er kvinnen under hælen på menn. Kvinner blir giftet bort av politiske ellker økonmiske årsaker. Tvunget ut i prostitusjon og utnyttet over store deler av verden,

Voldtekt er muligens en av de mest ultimate måtene å undertrykke på. Det å ta et menneskes mest intime del av livet og kroppen med makt, må oppleves å være den mest optimale ydmykelse. Og igjen er det kvinnene som får gjennomgå.

Voldtekt i norsk forstand er ikke betegnet som et seksuellt avvik men som en voldelig motivert forbrytelse. Mange fagfolk beskriver det som et maktbegjær snarere enn et seksuellt begjær.

I krigssituasjoner har voldtekt ofte vært brukt som våpen for å pasifisere og skremme sivilbefolkningen. Systematisk har det skjedd i land som Kosovo, Sudan, Bosnia og Hercegovina og Burma.

I Norge er freden nærmest selvfølgelig. Det er også selvfølgelig at kvinner er noe verdt. Kvinner er i det militære. Har lederstillinger i det offentlige og i Næringslivet og er på langt vei likestilte mannen. Vi ser på det som en selvfølge, men i store deler av verden er det ikke det. Fordi det er en selvfølge for oss bør vi være blandt de første til å bry oss.

En venn av familien som er katolsk prest sa en gang til meg:

Kirken er en fattigere plass fordi vi ikke tillater kvinnelige prester.

Verden er en fattig plass fordi kvinnene ikke er mer verdt.

Tidligere blogginnlegg

Det svake kjønn

https://fhjpeder43.wordpress.com/2010/07/04/det-svake-kj%C3%B8nn/

Verdien av et liv del II

https://fhjpeder43.wordpress.com/2010/07/28/verdien-av-et-liv-del-ii/

Stein mot verdens kvinner

https://fhjpeder43.wordpress.com/2010/07/31/stein-mot-verdens-kvinner/

Ved til skammens bål

https://fhjpeder43.wordpress.com/2010/07/23/ved-til-skammens-bal/

Reklamer
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: