Tilbake til Lettvintland

Frp vil gi innvandrere lavere lønn, kutte i kontantstøtten og barnetrygden for innvandrere. Det er intet nytt under solen i Lettvindtland

Partiets innvandringspolitiske talsmann Per – Willy Amundsen mener det er gode argumenter for å gi innvandrere lavere lønn enn andre. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10021905 . Han begrunner dette med at arbeidsgivere løper en risiko dersom de ansetter ”innvandrere som ikke er integrert nok”.  Jeg vil forutsette at med innvandrere mener mennesker som har lovlig opphold med arbeidstillatelse i landet.  Slik for eksempel veldig mange svensker er for tiden i Norge.  Før sommeren kommer partiet til å foreslå å avgrense en del veldferdsordninger  som barnetrygd og kontantstøtte.

Dette kommer fra et parti som i årevis har brukt innvandrerspørsmålet til å vinne makt i Norge. Lettvinte lite gjennomtenkte forslag som ikke er brukbare til annet enn å plassere flere lettvinthoder på Stortinget og fortsette å komme med forslag som ikke har annen virkning enn å spre fremmedfrykt og bidra til større avstand mellom Norge og resten av verden.

Å tilby noen lavere lønn for den samme jobben en etnisk nordmann gjør bidrar ikke nevneverdig til å motivere vedkommende innvandrer til å bli en del av vårt samfunn.  Et samfunn hvor diskrimineringen av mennesker basert på etnisitet er ikke et samfunn som er veldig attraktivt. I hvert fal ikke for de som ser oss fra utsiden. Forslaget er dessuten både politisk og moralsk tvilsomt. Det er ikke veldig lenge siden Apartheid- systemet ble avskaffet i Sør- Afrika. Jeg ser ingen grunn til at det skal gjenoppstå i Norge.

Å innføre et system hvor lønn og ytelser blir gitt på grunnlag av hvor man kommer fra er i beste fall på grenser til rasisme og vil skape et samfunn som går mange år tilbake i tid. Et av våre hovedprinsipper, nemlig ” lik lønn for likt arbeid” vil bli en enda større parodi enn det allerede er i dag.

Vi snakker altså her om innvandrere. Det er en gruppe fra en rekke land som oppholder seg lovlig i Norge. I følge norsk lov har de samme rettighetene som etniske nordmenn, simpelthen fordi de er der nordmenn flest er og gjør det nordmenn flest gjør. Vi snakker dessuten om skattebetalere, som betaler for de samme godene etniske nordmenn gjør.  En person i Nasjonen Norge som betaler skatt trenger faktisk ikke å skamme seg over å heve sykepenger, barnetrygd eller arbeidsledighetstrygd. Dette er velferdsordninger vi alle sammen er med på å betale for. Også innvandrerne betaler skatt. I hver fall de som jobber. De jobber og bor i samme land som oss, med de samme prisene og utgiftene som etniske nordmenn har. Hvorfor skulle de da ikke ha behov for de samme pengene?

Dersom Frps tanker får grobunn i Stortinget bidrar det til å gjøre Norge til en nasjon hvor vi med loven i hånd kan diskriminere flere grupper i samfunnet.  Vi blir En Apartheid- stat hvor enkeltpersoner blir vurdert på hudfarge og etnisitet og ikke hvem du er eller hva du faktisk gjør.

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/frp-vurderer-lavere-loenn-og-velferdskutt-for-innvandrere-3409021.html

Lettvintland er en besnærende plass. Der har Frp befunnet seg lenge. Synd de drar med seg så mange dit.

https://fhjpeder43.wordpress.com/2010/08/27/redsel-gir-makt/

https://fhjpeder43.wordpress.com/2010/07/15/i-lettvintland/

Reklamer
Explore posts in the same categories: Samfunn

2 kommentarer den “Tilbake til Lettvintland”


  1. Når det gjelder loven om minstelønn vil det greieste være å fjerne den helt, men det kommer nok ikke Frp til å foreslå, og ingen andre partier på stortinget heller.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: