Mistenkt til det motsatte er antatt

Nordmenns redsel for alt som er farlig er et effektivt verktøy for å skaffe seg makt i Norge nasjonen. Det er Fremskrittspartiet et godt eksempel på. Og det finnes knapt noe farligere enn terrorister og flerkoneri.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10014421

Frp vil DNA- registrere alle asylsøkere som kommer til landet vårt. Med denne registreringen ønsker de å slå tre fluer i ett smekk. Både søskenekteskap, flerkoneri og terrorisme mener partiet de skal kunne bekjempe på denne måten.

Det er ikke første gang FrP bruker lettvinte løsninger for å fri til velgerne. Det er heller ikke første gangen de bruker nordmenns frykt for alt som ikke lukter av pinnekjøtt og rakefisk for å vinne makt. Det er imidlertid skremmende å se et parti med såpass stor politisk makt foreslå offentlig diskriminering av våre medmennesker.

Innvandrere og asylsøkere (det er faktisk en forskjell) er representert i krimstatistikken i Norge. Det er et faktum. At kriminelle utgjør et samfunnsproblem er også et uomtvistelig faktum. At terrorisme ikke er spesielt hyggelig føyer seg inn i rekken av faktum.

Men trøndere er også representert i kriminalstatistikken. Det samme er vestlendinger og nordlendinger også. Leter du en stund er jeg sikker på at du finner en og annen fra Nittedal også. Men underlig nok kommer det ikke noe krav om å DNA-registrere samtlige personer fra Øst- Odalen med tilliggende herligheter av den grunn.

Dersom vi skal kalle oss et sivilisert samfunn og mene noe med de verdier nasjonen er bygget opp av, kan vi ikke innføre et system som i utgangspunktet mistenkeliggjør mennesker. Dersom vi skal mene noe som helst med grunnlovens bestemmelser mot diskriminering mot grupper i samfunnet må dette faktisk gjelde alle som befinner seg i samfunnet vårt. Å møte mennesker som kommer til landet vårt med diskriminering og mistenkeliggjøring er uverdig, umenneskelig og simpelthen ikke god folkeskikk.

Nå er ikke akkurat nordmenn befengt med veldig god folkeskikk. Men vi skryter ofte på oss at vi bod i verdens beste land, hvor vi holder menneskerettighetens fane høyt. Da kan vi ikke møte fremmede ved å bryte samtlige menneskerettigheter i passkontrollen på Gardermoen.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10014289

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10021905

Andre relaterte innlegg

https://fhjpeder43.wordpress.com/2011/02/07/tilbake-til-lettvindtland/

https://fhjpeder43.wordpress.com/2010/08/27/redsel-gir-makt/

Reklamer
Explore posts in the same categories: Samfunn

One Comment den “Mistenkt til det motsatte er antatt”

  1. Birgit Says:

    Det er bedre med føre var-enn etter snar..Vi har nok med våre egne kjeltringer,om vi ikke skal importere flere som vi ikke har plass til.Fengslene er fulle av utenlanske fanger,vi har ikke bruk for dem..har du ikke forstått det enda??Snyltere på samfunnet,som JEG ufrivillig er med på å finansiere.Jeg vil ikke være med på det!!!Jeg foreslår at du flytter til Somalia eller Pakistan m.f. og prøver å ordne opp der,slik at de det gjelder kan bo i sine egne land..


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: