De dummes vei

Det er mye som er dumt i Norge nasjonen. Men måten vi organiserer vår samferdsel på får forhenværende president Bush til å framstå som en veltalende filosof. For blant alle mer eller mindre gjennomtenkte prosjekter av den toskete sorten har samferdselen okkupert samtlige adresser på «De dummes vei».

Bilkø på " De Dummes vei"

For mange år siden gjorde barnehagepolitikken det umulig for meg å ta noen annet enn bilen til jobb. Jeg jobbet på Skøyen, et av de store trafikknutepunktene i Oslo. Som alle andre steder i den trafikale katastrofen vi kaller en hovedsted var det kø her. Spesielt rundt klokken 16. Flaskehalsen var verdens minste rundkjøring. For å forsterke kaoset hadde noen smartinger funnet på å legge en stor parkeringsplass for busser like ved den minimale rundkjøringen. Og det var slett ikke de minste bussene. Vi snakker lange leddbusser. For å få magesyren trygt plassert under drøvelen og gi spiserøret en real omgang hadde samferdselsmyndighetene bestemt at samtlige busser skulle starte å gå rundt klokken 16.

Siden den gang har de bygd om krysset på Skøyen og jeg har sluttet å pendle til hovedstaden. Magesyrenivået er stort sett der det skal være. Men har samferdselsmyndighetene greid å skifte adresse siden den gang? Neppe. De samme myndighetene har skrudd av alle togene på Oslo s på grunn av vedlikehold. Samtidig gjennomfører de planene om vedlikehold på E 18, en av hovedveiene på østlandsområdet. I går anbefalte Statens vegvesen folk utsette ferien en dag. På grunn av trafikkaos i Hovedstaden. Litt fortørnet slår de faktisk fast at det er trafikkaos der.

Glem å leie kontorplass på «De dummes vei». De vil være opptatt i lang tid framover.

Reklamer
Explore posts in the same categories: Samfunn

One Comment den “De dummes vei”

  1. Hild Frøya Says:

    Og jeg er så glad for at jeg hverken kjører bil eller har jobb i Oslo.. jeg er også glad for at vi skal sørover på ferie i år og ikke nordover.. hehe..


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: