Dødsdømt for å være umoderne

Det ville vært ansett som en forbrytelse å ta livet av et band som laget utrendy og umoderne musikk.  Men dersom et dyr har utrendy pels er det helt greit å ta livet av det . Det er til og med lovlig. I hvert fall hvis du bor i Japan.

En hund er sperret inne i dødskammeret. 10 minutter senere er den gasset i hel. Foto: Sunday Mirror

Jordkloden er full av liv. Selv i de mest ugjestmilde deler av verden finnes det, både synlig og usynlig. På toppen av pyramiden står mennesket. En livsform som har gjort egoisme og kynisme til sitt viktigste kjennetegn.

Dyr er i stand til å drepe. Og svært mange arter lever av å drepe andre dyr. Et rovdyr dreper for å overleve. Og de fleste dyr er i stand til å drepe hvis de føler seg truet. I hvert fall truet nok.  Naturens gang og lover kan synes grusomme og nådeløse, men slik er det.

Mennesket dreper også. Både for maten og i truede situasjoner. På Svalbard bærer mange våpen når de ferdes utenfor tettbebygde strøk. Det kan være livsfarlig uten.  Men mennesket dreper ikke bare for maten eller som forsvar De dreper også for sporten, moro skyld og rett og slett for å tjene penger. Store penger.

I Japan omsetter kjæledyrsindustrien for 170 milliarder kroner i året. Oppdrettere drive råavl for å produsere dyr med den rette pelsen, eller den rette størrelsen som passer i årets veskedesign. Motedyrene går for opptil 40 000 kroner til mennesker som like gjerne kjøper en hund som de kjøper et smykke eller et klesplagg.

http://www.dagbladet.no/2011/10/27/nyheter/utenriks/dyrenes_nyheter/18777491/

Av et kull er det gjerne bare en eller to som har den rette “søthetsfaktoren” . Resten blir fraktet til store dødssentra hvor de blir drept langsomt med karbondioksidgass i følge den britiske avisen Sunday Mirror. Likene dumpes rett i en forbrenningsovn og prosessen er lovlig. 250 000 kjæledyr blir henrettet i året. Dyr som ikke har gjort noe annet galt enn å være født med feil farge på pelsen.

Dødsdømt for å være utrendy. Foto: Daily Mirrod

Min hund har en skjev tann. Da jeg kjøpte den var det under forutsetning at den ikke skulle brukes i avl. Den vill heller aldri å oppnå topp-plassering i utstillinger. Det gjør ingenting for den har fått den eneste topp-plasseringen som teller. Nemlig i mitt og min families hjerter. De hjertene synes den japanske kjæledyrsindustrien å mangle. Totalt.

http://www.mirror.co.uk/news/top-stories/2011/10/23/dog-death-row-sunday-mirror-investigation-reveals-250-000-cats-and-dogs-are-gassed-each-year-in-japan-115875-23506961/

Reklamer
Explore posts in the same categories: dyrevern

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: