Ordføreren med den store kammen

Oslo by er i ferd med å bli synonymt med en av de groveste gjerninger et menneske kan utsettes for. En arena for undertrykkelse og egoisme av verste sort.

Voldtekt handler om undertrykkelse av et medmenneske. Det handler om å kjøre et menneske så¨langt ned i gjørma at den mentale asfalten brenner seg fast i ansiktet på dem. I tillegg handler det om en egoisme og et totalt fravær av forståelse for et annet menneskes liv og verdighet. Voldtekt handler om å ødelegge mennesker for sin egen makt og egoismes skyld. Så tarvelig at det knapt kan beskrives.

Mennesket levnes liten ære i verdenshistorien. Voldtekten er dessverre en stor del av verdenshistorien i det den alltid har eksistert. I alle samfunn til alle tider.

Selv hos oss finnes det dessverre mange eksempler og ofre for denne ubeskrivelige handlinger.

Hittil i år er det registrert 48 voldtekter i hovedstaden. 48 voldtekter betyr 48 liv som er rykket brutalt opp med roten. Mange av dem med antatt gjerningsmann fra et fremmed land. Statistikken viser sitt. Menn med innvandrerbakgrunn er dessverre overrepresentert i disse forferdelige tallene. Dette er ikke noe vi skal lukke øynene for.

Kvinneundertrykkelsen har mange ansikt. I de fleste kulturer har kvinner vært svært lite verdt. Både i asiatiske kulturer, hindukulturen og blant de kristne. Til og med blant Buddhister er det de som mener at menn har bedre Kharma enn kvinner. Selv i vårt land er kvinners rettigheter og likestilling et ungt fenomen.

Den siste tiden har det vært fokus på kulturer med Muslimsk bakgrunn. I flere land som kaller seg muslimske er ikke kvinner så mye verdt. Vi hører om kvinner som blir pisket og steinet for små overtredelser og om kvinner som blir brukt og trykket ned. Kvinner er ikke mye verdt i store deler av verden.

Noen av dem kommer hit. Enten som flyktninger eller innvandrere. Noen av dem tar med seg sitt forkvaklete og perverterte kvinnesyn til landet. Det får mange følger fra undertrykkelse av egne døtre eller koner til voldtekter. Dessverre.

Ordfører Fabian Stang

Ordfører Fabian Stang vil låse asylsøkere inne for å få bukt med voldtektene i Oslo.

I en så ekstrem situasjon som vi opplever nå, må vi kunne diskutere om vi må fire litt på prinsippene for å beskytte jentene våre, sier Fabian Stang (H) til Aftenposten.

Jeg er redd at tiden er moden for å se på en form for begrensning av bevegelsesfriheten, selv om det sitter langt inne for meg, sier Stang.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Fabian-Stang-gr-lenger-enn-hyres-program-6683387.html

Oslos ordfører er altså villig til å diskutere å bryte alminnelige menneskerettigheter i vårt eget land. Han er villig til å forsterke en allerede stor mistenkeliggjøring på gatene. Det Fabian Stang snakker om har ikke vært gjort på norsk jord siden krigen.

Den første reaksjonen etter terrorhandlingene den 22. juli var en massiv reaksjon i avisenes kommentarfelter. Mange så til de ekstreme muslimske miljøene. Folk fortalte om muslimske barn som hadde blitt trakassert på bussen. Helt til gjerningsmannen ble kjent. Da ble det veldig stille. Det har blitt spekulert i om Anders Behring Breivik hadde medsammensvorne. Politiet jobbet lenge med den teorien, uten at noen reiste diskusjonen om å sperre alle nordmenn inne.

For litt siden dukket det opp en såkalt «fantomtegning» av det politiet mente var en voldtektsmann. Tegningen viste en mann som hadde et europeisk utseende.

http://www.dagbladet.no/2011/10/11/nyheter/innenriks/voldtekt/etterlysning/18542862/

En utlending i Norge kan være hva som helst. Og at en person har utenlandsk utseende trenger ikke bety at han er utlending eller asylsøker uttaler UDI- direktør Ida Børresen.
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10023303

En utlending er ikke nødvendigvis en asylsøker. Det finnes utallige parametre for hva innholdet i utrykket «utlending» faktisk er. Også blant norske borgere finnes det utlendinger og mennesker som oppfattes slik.

Samfunnet bør bruke alle mulige ressurser for å gjøre bygatene trygge. Vi bør gjøre det vi må for å få tatt voldtektsforbrytere og straffe dem. Spørsmålet om straffene er harde nok eller virker er kanskje også et element som bør opp til diskusjon. Men vi kan ikke starte kampen med å stigmatisere og diskriminere en hel gruppe mennesker vi er langt fra sikre på står bak ugjerningene. Dessuten er det hjerteløs å straffe mennesker som ikke har gjort noe galt. Mange som er sterkt traumatisert fra det de har flyktet fra.

Jeg har selv en datter. Jeg hadde aldri sluppet henne ut i en norsk storby slik situasjonen er i dag. Jeg føler med hver eneste far og mor og hvert eneste offer for disse ugjerningene. Men vi kan ikke starte kampen med å gre alle over en kam, uansett hvor stor kammen til Fabian Stang måtte være.

Reklamer
Explore posts in the same categories: Samfunn

2 kommentarer den “Ordføreren med den store kammen”

  1. mormor Says:

    Takk for flott innlegg.
    Håper mange finner frem til det.
    Det er lett å ta alle i øyeblikkets harme. Men mange av voldtektene begås i hjem og under andre forhold enn disse som skjer i parker og gater.

    Ha en god dag 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: