Drept for tennene

I nasjonalparken Dzanga-Ndoki i Den sentralafrikanske republikk ligger det død elefant med avrevne tenner. Den er drept for jålete menneskers skyld. Den elefanten er ikke den eneste.

Foto: Martin Harvey / WWF

Bare i dette området har det blitt slaktet ned 300 elefanter siden midten av januar. I følge dyrevernsorganisasjonen IFAW kan det være en Sudansk bande som står bak. Hvert år drepes rundt 12 000 elefanter i Afrika av snikskyttere. De skyter ikke for å overleve. De skyter ikke i selvforsvar. De skyter kun for tennenes skyld.

Det er den forbedrete økonomien til svært mange kinesere som gjør at flere elefanter må bøte med livet. Nok et kapittel skrives hvor dyr er ofre for noe så simpelt som menneskelig forfengelighet. Afrikanske land er så betent av korrupsjon at de ikke kan gjøre noe. lammet må de se på at Elefanten, selve symbolet på afrikansk natur blir brutalt revet vekk fra sine egne skoger og savanner.

En elefant spiser 200 kilo gress om dagen. Dyret er i stand til å kommunisere med hverandre over store avstander. En elefant kan høre lyder ned til 5 mhz. Et mennesker er sjanseløse under 30 mhz. (www.wwf.no) . De følsomme føttene kan kjenne et jordskjelv flere kilometer unna. Og alt dette vidunderet er ikke mer verdt enn tennene de har på tørk.

Det er ikke første gangen dyr må lide for menneskets jåleri og egoisme. Sannsynligvis Ikke siste gangen heller. Vi har flere svin på skogen enn det finnes elefanter i verden. Snart skal ikke det så veldig mye til. Dessverre.

Reklamer
Explore posts in the same categories: dyrevern

Stikkord: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment den “Drept for tennene”

  1. live Says:

    Stakkars dyr!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: