Mot stjernene

Voyager 1 ved Saturn, solsystemets nest røsligste planet.

5. september 1977 sendte NASA en 721,9 kg tung dings opp i rommet. Dingsen er nå på vei ut fra solsystemet. Aldri har noe menneskebygd vært så langt unna jorden som Voyager 1.
På sin ferd har den rukket å stikke innom et par planeter av den litt røslige typen som for eksempel Jupiter og Saturn, og reiser nå i solsystemets ytterkant. Om en stund forsvinner det ut i det såkalte interstellare rom som er det vi kaller rommet mellom stjernesystemene, populært kalt ingenting.
Om bord på Voyager befinner det seg et kart om hvor vi befinner oss, og en LP- plate i gull med lyder og musikk fra jorden. Blant annet Elvis Presley og en hval. Dersom romvesenene har bedre musikkritikere enn oss klarer de kanskje å høre forskjellen.
Dersom denne fantastiske dingsen skulle bli oppdaget av noen med en smule mer intelligens enn den begredelige menneskehjernen innehar så gud hjelpe dem.
Spesielt dersom de skulle klare å tyde kartet og er stor tilhenger av hvalsang. Da fil de finne en verden befolket av universets mest absurde skapninger. Skapninger som bruker de aller fleste av ressursene sine til å grise til og ødelegge sin egen verden. Faktum er at hadde det ikke vært for menneskets trang til å utslette hverandre hadde ikke engang Voyager kunnet reise ut i verdensrommet. Rakettforskningen oppsto utelukende ut av menneskehetens ønske om å slippe store, tunge gjenstander som smeller veldig høyt i hodet på hverandre.
Gud forby dersom de samme romvesenene skulle finne på å lande i Norge. Da vil de sporenstreks illegges landingsgebyr og miljøavgift. og stakkars dem om fartøyet så mye som lukter av diesel. Spesielt hvis det lander i Oslo. Frp vil umiddelbart forlange at de fremmede tvangsmeldes på kurs i språk , hardingfelelytting og «norsk trangsynthet for nybegynnere».
Om tre milliarder år kommer Voyager inn i et område av verdensrommet det kanskje finnes liv i. Og mens romvesenene setter nålå ned på rullene av gullplata i Voyager for å høre en hval snøfte er ikke jorda der lenger. Da er plata med Elvis og hvalen det eneste som er igjen etter oss. .Og det er kanskje greit nok.

Gullplata, med blant annet Elvis Presley og en hval

Reklamer
Explore posts in the same categories: Om selve livet

Stikkord: , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: