Torturert blott til lyst

Bilde: Peta.

I Thailand står en elefantunge bundet. I løpet av en uke blir han jevnlig og systematisk slått og torturert. Slik at du som turist skal få en morsom og eksotisk opplevelse.

Når elefantungen er tre år blir den tatt fra moren sin. Det trygge og gode i livet blir erstattet med en brutal behandling, ofte med bambuskjepper med spikre. De skal gjennom et gammelt rituale, oppfunnet av mennesket, den mest brutale av alle arter på jorda. Phajaan handler om en uke med tortur. De blir slått, får kjørt store kroker inn i ørene og blir nektet mat, vann og søvn. Hensikten er å bryte ungens følelsesmessige bånd til moren og for å temme dyret. Resultatet blir et dyr som kan ris, jobbe i sirkus og være en attraksjon for turistene.

Dette ritualet er ansett for å være den eneste måten å temme elefanter på av de som kjøper og selger elefanter til bruk av mennesker.

Elefanter har følelser. De knytter ofte sterke emosjonelle bånd til familiemedlemmer og andre medlemmer i flokken. Elefantenes følelser er like mye verdt som våre. Og bør nyte den samme respekten.

Tenk på denne neste gang du reiser til Thailand med familien og får lyst til å ri en elefant. Tenk på den torturen og mishandlingen elefanten måtte gjennom som liten. Tenk på de avstumpede følelsene, lengten ette tryggheten og et liv i skrekk og terror. Bare for at du og dine skal få noen fine bilder i albumet. Det kan også være verdt å tenke på den neste gang du besøker et sirkus.

Signer gjerne protestbrevet som ligger på denne linken

http://action.petaasiapacific.com/ea-campaign/clientcampaign.do?ea.client.id=110&ea.campaign.id=2644&fb_source=message

Explore posts in the same categories: dyrevern

Stikkord: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: