Patriotisk og litt flau….

Jeg er ikke av de mest ihuga sportsidiotene i nasjonen. Verken som utøver eller som tilskuer. For uten noen perioder i et helsestudio, samt et par sesonger vraltende rundt i en Taekwon-do drakt er det lite jeg kan skryte av.

Den eneste gangen jeg har beveget meg mot en stoppeklokke var da jeg gikk 3000 meter kappgang i mine tidlige tenår, og det skyldes utelukkende en viss betatthet for en av jentene på laget jeg gikk for. Det ble med den ene gangen. Det er mye man gjør for å få oppmerksomhet fra det motsatte kjønn; kappgang er ikke en av dem. I hvert fall ikke en av de mest effektive.

Etter å ha gått en lang tur med bikkja satte min bedre halvdel på fjernsynet for å se nyttårshopprennet. Hun har heller ikke overdrevet sans for idrett på fjernsyn, uansett kledelige hoppdresser eller ikke. Med hun mumlet noe om tradisjon, eller noe sånt. Jeg ble sittende, relativt apatisk ved siden av, slik man gjerne gjør 1. nyttårsdag og følge med på Arne Scheies anekdoter og følelsesutbrudd over hoppsporten.

At han faktisk klarer å uttale alle de merkelige navnene uten snuble i drøvelen er en idrettsprestasjon som er nesten større enn det hopperne klarer å prestere. For mange hoppere har for en eller annen grunn vanskelige eller rare navn.

Jeg er heller ikke av de mest nasjonalromantiske av meg.  Jeg er glad i det landet jeg bor i men får ikke gåsehud verken av fedrelandssangen eller av flagget.  Jeg synes det er hyggelig når en medalje eller to tilfaller en av samme nasjonalitet som meg, men flagg-stanga står definitivt i ro.

Men da Anders Jacobsen hoppa seg til seier i nyttårsrennet og Norge fikk to hoppere på pallen våknet jeg av den tidligere nevnte apatien. Den forholdsvis røslige kroppen min befant seg svevende over den svarte sofaen min og jeg hørte et brøl komme fra lungene som skremte både bikkja og den stygge kaktusen på kjøkkenet. Den patriotiske følelsen bølget om kapp med Scheies superlativorgie på skjermen og alt var bare rødt, hvitt og blått den etter-middagen.

Litt flaut egentlig …

Reklamer
Explore posts in the same categories: Om selve livet, Samfunn

Stikkord: , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: