Politisk ukorrekt

Han har skjelt ut sin tidligere sjef Jens Stoltenberg og tidligere utenriksminister Thorbjørn Jagland. I dag kalte han miljøvernorganisasjonene for «nerder». Når den som gjør slikt heter Erik Solheim er det tid for å hente fram de store typene når aviser skal trykkes.

Erik Solheim har begått bok. Slik blir det store typer av.

Erik Solheim har begått bok. Slik blir det store typer av.

Det blir alltid litt hurlumhei når tidligere politikere begår bok om sitt liv i norsk politikk. Ekspolitikeren Erik Solheim er ikke noe unntak.
Selvfølgelig kan man undre seg over hvorfor politikere på død og liv må skrive bok. Økonomisk har det vist seg at den salgs virksomhet er lønnsomt. Det er også mulig at bøkene kan virke som en slags psykoterapi etter at et langt liv i politikken er over. Eller kanskje bare skjelle ut noen politiske motstandere som man egentlig har hatt lyst til å gjøre i årevis.

Jeg har ikke lest boka til Erik Solheim, så jeg uttaler meg bare om det jeg har sett i media. Og med medias hang til å spissformulere og vinkle har muligens det meste av nyanse tapt sitt liv allerede i ingressen. Det er alltid morsomt når noen skjeller ut politikere. Spesielt morsomt når han skjeller ut Thorbjørn Jagland, stakkars mann. Stoltenberg, Solheims gamle sjef får også sitt pass ettertrykkelig påskrevet. Stoltenberg mangler visjoner ifølge Solheim. Ellers slipper heller ikke Solheims egne unna.

Skuffelsen over å bli vraket som statsråd går hardt ut over Audun Lysbakken. Og det er lite som er mer underholdende i den politiske verden enn indre strid. Spesielt i SV. I går gjøv han også løs på miljøvernorganisasjonene og kalte dem «nerder». Helt herlig!

Men hvorfor er det ingen politikere som tør å mene og si slike ting mens de er politikere? Er det samarbeidet, personlige ambisjoner og posisjon som knebler dem?
Det er mulig politikken hadde kollapset dersom folk hadde plumpet ut med det de egentlige mente i stedet for å vente til de kunne gjemme seg mellom permene. Men debattene hadde blitt mer interessante.

Og garantert hysterisk morsomme.

Reklamer
Explore posts in the same categories: Samfunn

Stikkord: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment den “Politisk ukorrekt”

  1. Lammelåret Says:

    Der er jeg enig med deg: Hvorfor kommer det de virkelig mener ut etter avgangen? Ja til litt mer fart og moro i politikken, men helst med poenger. Ren underholdning får vi nok av andre steder.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: