Drept for fjols

Dette babyneshornet vil ende opp som et råtnende kadaver med det stolte hornet revet av. Drept av krypskyttere for å tilfredsstille menneskers grådighet, overtro og patetiske uvitenhet. 

Foto: Anti-poaching Unit Zimbabwe

Foto: Anti-poaching Unit Zimbabwe

Neshornet drepes ikke fordi noen er sultne. Heller ikke fordi det har pels som varmer. Mesteparten av dette praktfulle dyret er uinteressant for dets drapsmann. Neshornet drepes for et usselt, primitivt og grådig motiv. Det drepes på grunn av pengene hornet gir drapsmennene. Tilbake ligger neshornet igjen som et stinkende kadaver, et vitne over menneskets grådighet og idioti.

gallery_6

I Asia finnes det mennesker som tror at hornet på dyret kurerer mot sykdommer. Dersom du føler at angsten kryper opp skal det visstnok hjelpe å drikke et glass vann med hornet fra neshornet oppløst i vannet. Så langt har vi altså kommet i løpet av de tusener av år mennesker har rota det til på denne planeten.

Tilbake ligger neshornet igjen som et stinkende kadaver, et vitne over menneskets grådighet og idioti.

Hornet til Neshornet har ikke mer effekt enn en real neglbiteraften. Det er det samme stoffet i dine egne negler. Som veldig mye annet vi mennesker gjør er det med andre or meningsløst, patetisk og brutalt. En meningsløs død som kun kan veies i penger. Asiatiske rikfolk betaler nesten hva som helst for gamle negler de kan stappe i seg.gallery_26

Historisk sett skulle hornet være febernedsettende. Siden har de såkalte virkningene av hornet fortsatt å utvikle seg. I Vietnam tror mange det kan kurere kreft. Moderne studier viser at effekten er lik null. Det virker ikke. Neshornet er i ferd med å bli utryddet fordi millioner av mennesker velger å være uvitende fjols. Nærmere meningsløs død kommer man ikke.

Siden 2004 har 2400 neshorn blitt drept. De som står bak er en omfattende organisasjon hvor store penger bytter eiere. Så mye som 380 000 norske kroner per kilo. Det er mye neglebiting.

http://www.iapf.org/en/

http://www.stoprhinopoaching.com/

http://www.rhinoresourcecenter.com/pdf_files/117/1178933681.pdf

http://www.sciencedaily.com/releases/2006/11/061106144951.htm

Følg gjerne bloggen på Facebook. Der legger jeg også ut andre interessante innlegg fra andre steder

Reklamer
Explore posts in the same categories: dyrevern, Samfunn

Stikkord: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer den “Drept for fjols”


  1. Jeg trykker på likerknappen med «flau smak», men det er fordi jeg liker at du publiserer en god tekst som dette med fokus på en viktig ting. Vår overfladiske forbruksfanatisme kjenner ingen grenser, og det er trist at menneskeheten ikke har kommet lenger enn det har når alt kommer til alt …

    Det er det samme med elefanter og tigre og mange andre flotte skapninger som våre barnebarn ikke vil få gleden av å oppleve bortsett fra på bilder.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: