Politikk på billigsalg

Billige politiske poenger er slett ikke uvanlige i et valgkampår. Det er heller ikke uvanlig at billige politiske poenger kommer fra Fremskrittspartiet. Langt verre er det når de kommer fra en som burde vite bedre.

Bilde: Frp media

Bilde: Frp media

Jeg liker politiske debatter. Også de som er kontroversielle. Jeg har ingeting i mot å sette kaffen i vranga eller å skjelle og smelle til fjernsynskjermen når poltikere fra ytterste høyre vaser i vei i beste sendetid. Det er i det misnte godt for blodomløpet. Jeg er glad vi bor i et land som har takhøyde og plass til kontroversiell debatt.  Og et land som har takhøyde for politikere som tør å gå mot strømmen. Og selv om jeg er dypt uenig i det meste Carl I Hagen og hans muntre kumpaner fra Lettvintland står for og mener, respekterer jeg at han tør å mene det han gjør. Han hadde muligens hatt det enklere i visse sammenhenger dersom han hadde holdt snavla.

Hagen var i sin tid en tøff debattant. En av de siste erkepolitikerne, en klar idealist som uredd skjøt fra hofta. Mange tok avstand fra det han og partiet mente, spesielt i innvandringspolitikken, men Hagen holdt ut. Det skal han ha. Det skal han pinadø ha.

Det er leit å se en så stor politisk skikkelse gå så grundig på trynet slik Hagen gjør i dag. Leit å se at han ikke ser salaten som ligger foran føttene hans, klare til å bli most under skoene. For det er ikke mer salt igjen å tråkke i når Hagen har gjort sitt.

En ung kvinne er død. Tragisk for henne, familien og vennene. På et øyeblikk ble hun revet bort fra sitt liv av en meningsløs, brutal gjerningsmann, som ikke engang kan svare for hvorfor han gjorde det. Stort mer meningsløst og tragisk blir det ikke.

Denne hendelsen velger Hagen å gjøre til et billig politisk poeng.

Det rødgrønne flertallet har Anjas død på sin samvittighet.

Dette sto på Hagens Facebookside. Og selv om han har slettet det av hensyn til dreptes familie står meldingen klistret opp på det som er av nettaviser i nasjonen.

Carl I. Hagen er og blir en offentlig person. Det hjelper ikke at han har trukket seg fra sine verv sentralt i partiet. For mange ER han Fremskrittspartiet. Og vil fortsette å være det i mange år. Når han ytrer seg på Facebook er det å betrakte som en offentlig ytring. Og det vil bli forbundet med det partiet han styrte så lenge.

I sine glansdager var Hagen norgesmester i å bruke media. Mange politikere, også på andre siden av den politiske skalaen kopierte hans stil, med vekslende hell. Med en blanding av sjarm, politikkens bredeste smil og kontroversielle ytringer brukte han media rått for å vinne fram. Og det klarte han. Hagen ble skoleeksempelet på populistisk makt. Det er derfor synd å se ham miste gangsynet så totalt. En størrelse som Carl I Hagen burde vite bedre. Det er derfor godt å se at Per Sandberg tar avstand fra ytringen.

Jeg skulle ønske vi slapp dette. Skulle ønske vi kunne ha saker i media om Fremskrittspartiet som ikke handlet om klønete utspill eller politisk bajasvirksomhet.  For det er faktisk mye mer morsomt å ta Frp på sak.

Følg gjerne bloggen på Facebook

Reklamer
Explore posts in the same categories: Samfunn

Stikkord: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: