Bedreviternes offer

På en sofa ligger det en 18- år gammel jente. Hun har nettopp blitt fornedret av en av sine venner. En hun hadde all grunn til å stole på har nettopp voldtatt henne. Men fornedrelsen skal bare fortsette.

Voldtekten skjedde på en fest. Jenta var beruset og lå på en sofa og ventet på å bli hentet. Hun sovnet og våknet ved at vennen kledde av henne. Lammet av frykt og alkohol klarte hun ikke å gjøre motstand.

– Jeg var livredd, fortalte 18-åringen under sitt vitnemål

Vennen tilsto senere alt sammen. La seg helt flat, både for politiet og i rettsalen. Han trakk senere også anken.

Men lidelsen til jenta stopper ikke der. For etter at rettsaken er over, er det bedreviterne sin tur. For uansett hvor hard retten er mot voldtektsforbrytere er det offeret som dømmes. For i ettertid ble jentas telefon og epost angrepet av dem. De selvoppnevnte legdommere som beskylder henne for å lyve om det hun har vært utsatt for, for å oppreisingspengenes skyld. Gjerningsmannen ble dømt til å betale en anseelig sum i oppreisning. «Hun burde ha slått seg løs» mener en annen.

Det er uvisst hvem disse menneskene er. Det er også uvisst hva slags bakgrunn de har og om de var tilstede under festen der voldtekten fant sted. Men det som er visst er at de som gjør dette ikke akkurat bidrar hverken til å lindre smerten eller å forhindre at slike ting skjer igjen.

Norge nasjonen er bredfull av bedrevitere. Mennesker som trer sin arroganse ned over hodet på oss. Slenger med lettvinte påstander og kortreist tankegods. Uttaler seg skråsikkert om ting de ikke har mulighet til å vite noe om. Det verste er ikke stupiditeten og skråsikkerheten, det verste er at de ikke tenker over hva slags konsekvenser det får for de som allerede ligger nede. Sms og internett har gjort det letter å komme med hatytringer og onde meldinger. Det har gjort det lettere å vise for all verden hvor mange kortenkte og hensynsløse mennesker som bebor dette landet.

Jeg vet det finnes kvinner som har løyet om voldtekter. Det er alvorlig. Men disse kvinnenes dumskap må aldri gå ut over de som virkelig har blitt utsatt for dette. I denne saken foreligger det faktisk en uforbeholden tilståelse. Da bør bedreviterne holde kjeft.

Voldtekt er ikke bare en seksuell krenkelse. Det handler om å rive sjelen ut av et menneske gjennom underlivet. Hverken jeg eller andre mennesker som ikke har vært utsatt for noe sånt er i nærheten av å vite noe om hvordan det føles. Da bør vi gi disse ofrene vår omtanke, kjærlighet og empati, i stedet for ondskap, dumskap og hensynsløshet.

Følg gjerne bloggen på Facebook

Reklamer
Explore posts in the same categories: Samfunn

Stikkord:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

9 kommentarer den “Bedreviternes offer”


 1. Personlig så mener jeg at det bare finnes en straff for slike forseelser, men med referanse til noen linjer i den gode og ikke minst viktige teksten du presenterer skal jeg holde den for meg selv.


 2. Kunne ikke sagt meg mer enig! Velskreven tekst 🙂


 3. […] Vennen tilsto senere alt sammen. La seg helt flat, både for politiet og i rettsalen. Han Les mer […]


 4. Jeg har blitt voldtatt several times- ikke giddi å anmelde det engang- det var ingen vits i det den gangen- og tydeligvis heller ikke nå. All min kjærlighet til akkurat denne jenta- hun er en av tusener. Se gjerne denne filmen om orker- det er ikke bare individer som voldtas- vår felles jord blir også det- av de virkelig store dyrene: markedsdyrene: http://www.youtube.com/watch?v=y8QqkYsud4o «It`s like a gost- story» Please spread this information ❤ På forhånd takk. Mvh Linda / Avmakten/ WordPress. com (bloggen er "herjet med" vet ikke hva synes på den. All hjelp for å vekke verdens rikeste land will be appreciated.

  • fhjpeder43 Says:

   Takk for ærlig kommentar. Håper du har det bra. Sender deg gode vibber og tanker.

   • I.D Says:

    Nuvel. Det er som det er. Sadismen hos de som liker å herske og beherske kjenner ingen grenser. Men den (selv-)fornøyde kommenterende klasse er nesten verre. Vår siste verdighet fratas ved medlidenhetens alter. If you get my drift.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: