Offer på kapitalens alter

Carl I. Hagen styrer mot comeback på Stortinget. Med seg har han populistisk fornektelse av verste sort. For når det gjelder å tekkes storkapitalen tilgis selv den mest katastrofale løgn.

Temperaturen på jorda fortsetter å stige. Snart ligger de på det høyeste nivået på mange hundre år. Verdens meteorologiorganisasjon (World meteorological Organization) vider at 2011-1015 er den varmeste femårsperioden som er målt. Det er også målt at utslipp fra mennesker skapte ekstremvær i over halvparten av tilfellene.

Målingene til organisasjonen viser at mengden CO2 i atmosfæren er over 400 deler per million. Den viser også at temperaturen ligger på rundt 1,2 grader høyere enn før industrien. Utslippene av CO2 fra jordas industri er over 40 gigatonn i året. Sammenhengen mellom utslipp av CO2 og klimaforandringene er godt vitenskapelig dokumentert blant annet av Fns klimapanel som består av 830 forskere og eksperter.

Mot disse står blant annet Carl I Hagen og sju av hans muntre partifeller. De tror ikke at klimaforandringen er menneskeskapt. Hagen har gjort dette til sin fanesak på sin vei tilbake til Stortinget.

Vi bør heller fokusere på hva som er bra for det norske folk, nemlig å øke produksjonen på olje og gass, mener Hagen.

Christian Tybring-Gjedde mener vi hadde hatt et bedre land dersom vi ikke brukte penger på klimaet.

Jeg tror ikke på å skattlegge næringslivet og tvinge igjennom et såkalt grønt skifte, sier Tybring-Gjedde til Dagens Næringsliv.

Det er ikke første gang Carl I Hagen bruker populistisk kynisme for å vinne politisk tillit. Det er heller ikke første gang medlemmer av Høyrepolitikkens ytre fløy på Stortinget setter hensynet til kapital og næringslivet først.

Vi spyr ikke ut tonnevis av CO2 fordi vi trenger å gjøre det. Vi hogger ikke ned regnskog for å overleve. Vi utrydder heller ikke dyrearter fordi det er eneste måten å overleve på. Vi gjør det utelukkende for å tjene penger. For at noen av oss, noen ganske få av oss, som styrer det meste av verden gjennom store mektige, kapitalsterke konserner skal ha mer enn andre. Grådighet, griskhet og gjerrighet. Vi ødelegger verden for å dyrke fram de verst tenkelige menneskelige egenskaper.

Problemet er ikke at Hagen er uenig. Eller at han oppfører seg som en klassisk norsk gubbe, eller kjerring av den bedrevitende sorten. En sånn type som breialt slenger ut meninger uten å ha konsultert med virkeligheten først. Problemet er at mange fremdeles tror på han. For Hagens målgruppe er ikke de som leser dokumentasjon. Det er de som ikke gidder å gjøre det. De som i stor grad okkuperer avisenes debattspalter med utygde og usammenhengende reiseskildringer fra lettvintland. Hvorfor sette seg inn i tingene? Carl I Hagen har allerede gjort det for oss.

Det er heller ikke første gang Carl I Hagen besøker lettvintland i sin jakt på billige, kortsiktige poenger. Det er heller ikke første gang Hagen mener at Norge bør gjøre det som er best for Norge. Problemet er bare at nå handler det faktisk ikke om flyktninger eller privatisering. Det handler heller ikke om å gjøre griske nordmenn mer griske ved å pumpe opp mer olje og gass. Det handler om jordkloden vår, om etterkommerne våre, til og med etterkommerne til Carl I Hagen. For selv om Hagen er uenig i at klimaproblemet er menneskeskapt fortsetter temperaturen å stige.

Carl I Hagen mener klimatrusselen er ren svindel. Laget av byråkrater for å få mer penger. For det er langt bedre å gi de pengene for å finansiere storkapitalens fortsatte nedriving av velferdsstaten, miljøet og vanlige menneskers liv. Og snart er det valg dere……

 

 

 

 

Explore posts in the same categories: Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: