En oppfordring til muslimer

I Iran sitter det en sønn som sier han ble glad da moren skulle piskes. Det finnes ikke mange land en sønn  blir tvunget til å føle det.

Du trenger bare å være i besittelse av et noenlunde oppegående nervesystem for å forstå at 99 piskeslag gjør styggvondt. Du trenger bare være en normalt oppegående sønn eller datter for å føle på harmen ved tanken på at din mor utsettes for dette. Jeg betviler ikke at sønnen til den dødsdømte 42-åringen er oppegående. Dersom du er glad for at moren din skal piskes er det noe fundamentalt galt.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10044472

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7645292.ab

Iran er et land som spytter på menneskerettighetene. Som drar menneskeverdet gjennom septikktanker fulle av kloakk og som har gjort kvinneundertrykkelse av verste sort til en dagligdags handling. Et terrorregime vi ikke kan godta finnes i en verden vi våger å kalle sivilisert.

Mange forveksler regimets utrykk og handlinger med Islam. Mange fordømmer Islam som religion på bakrunn av hva som skjer i land som Iran og Afghanistan. Det er ikke så rart, så lenge lederne av disse terror-regimene bruker Islam og koranen som motivasjon for å utføre disse handlingene. Da er det forståelig at mange er redde og skeptiske til Islam som religion. Handlinger som er med på å ødelegge for mange som ønsker å utvøve sin religion i fred.

Da Salman Rushdie utga boka «Sataniske vers» ble den bannlyst i flere land. Mange muslimer mente den var blasfemisk. India var det første landet som bannlyste den. Men det var bare regimet i Iran som ville drepe forfatteren. Dødsdommen vakte sterke reaksjoner hos mange muslimer, som ikke aksepterte en slik handlemåte selv om de tok avstand fra boken. Andre muslimske land nektet å støtte Ayatollah Khomeinis Fatwa mot forfatteren.

I mange saker hører vi om muslimer som tar avstand. Enkeltpersoner som står imot og taler Islams sak på en positiv måte. Noen tror på at Islam ikke handler om død, undertrykkelse og ondskap men om kjærlighet og medmenneskelighet. Mange muslimer støtter dette.

Dersom det er slik at mange muslimer tar avstand fra slike forkastelige handlinger og tradisjoner, hvor er de? Hvor er deres stemme? Hvorfor tar ikke muslimer over hele verden klarere og synlig avstand fra terroren som begås i Allahs navn?

I de fleste sammenhenger er ekstremistene i mindretall det gjelder både politiske partier, organisasjoner og religioner. Hvorfor klarer aldri flertallet å skrike høyere enn fåtallet? Er det som i en barnehage? At de som skriker høyest og lager mest kvalm får mest oppmerksomhet?

Iran og terrorregimet handler først og fremst om makt og undertrykking, ikke religion. Islam misbrukes av regimet for å holde folk nede. Ikke ulikt det den norske terroristen Olav den hellige drev med for rundt 1000 år siden.

Jeg har tidligere skrevet at vi ikke kan godta at et slikt avskyelig regime får fortsette. Dersomvi skal klare å gjøre noe med det må vi ha med oss muslimene. De som tar avstand fra undertrykkelsen og drapene. Jeg oppfordrer disse muslimene til å engasjere seg og gjøre sin stemme hørt. Vi trenger dere.

Andre innlegg om saken

https://fhjpeder43.wordpress.com/2010/08/17/de-brysomme/

Det lile mennesket og den store forskjellen

https://fhjpeder43.wordpress.com/2010/08/05/det-lille-mennesket-og-den-store-forskjellen/

Stein mot verdens kvinnner

https://fhjpeder43.wordpress.com/2010/07/31/stein-mot-verdens-kvinner/

Det svake kjønn

https://fhjpeder43.wordpress.com/2010/07/04/det-svake-kj%C3%B8nn/

Livredd for kåte kvinner

https://fhjpeder43.wordpress.com/2010/07/09/livredd-for-kate-kvinner/

http://www.dn.se/nyheter/varlden/iranska-tvabarnsmamman-riskerar-bli-hangd-1.1156545

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10026510

Reklamer
Explore posts in the same categories: Anti- dødsstraff, Samfunn

17 kommentarer den “En oppfordring til muslimer”

 1. Havard Says:

  Tenk og være glad for at moren skal piskes, i stedet for døden.

  Jeg blir lei om mamma må jobbe overtid 😦

 2. Joar Says:

  Vi må aldri la være å protestere mot ett regime som er så til de grader i steinalderen.
  Nå skulle man tro at Norske muslimer også hadde fått opp øynene for at dette er forykt.
  Men gjør de de det? Har inntrykk av at de vil innføre
  sharialover i dette landet også.Så noen protester derfra,får vi nok ikke

  • asdasd Says:

   Har ikke noe med Islam og gjøre, Tyrkia er jo også styrt av et islamistisk parti men de følger ikke sharia lovene…
   Alle profetene var imot vold.

  • Mmk Says:

   Jeg er norsk muslim og tar helt klart avstand fra dette. Vi burde bli flinkere til å delta og vise dette utad.

   Når en kvinne blir steinet uten bevis i form av 4 vitner som faktisk skal ha sett selve handlingen (om det gjelder drap eller sex), så dømmes hun ikke rettferdig i følge sharia.

   Muslimer gjør mye feil, og mange misbruker makten de har.

 3. Ali Says:

  Så lenge religion og mullaene styrer mitt land, vil dette bare fortsette. Jeg er bare glad at de aller flaeste Iranere har sett det virkelige ansiktet til religionen Islam og har vendt seg mot den.
  Jeg har kun ett ønske i livet, Islam skal forsvinne fra jorda, ikke bare islam men alle religioner. Til helvete med hele dritten…

 4. Sannheten er... Says:

  Ikke lag koblinger mellom Iranske myndigheter og islam. Da kan jeg si at bush er kristen og han hevder at Gud ga han ordre om å «hjelpe» verden.

  Om iranske myndigheter skal drepe henne eller drept flere, har bush startet en stygg krig i irak og drept flere hundre tusener.

  Så man kan ikke skylde på religioner når mennesker/ledere gjør fæle ting!

 5. gjespefjes Says:

  Muslimer som ønsker sharia her, ønsker neppe avhugde hender og steining, henging, halshugging. Det ville rammet for mange av dem selv (hint:tyverier, narko, voldtekter..). Sharia inneholder mye annet også..forbudt med renter på lån (kunne vært en fordel..hmf). Men sharia inneholder også arveregler som er slik Norge hadde før i tiden..brorlodd og søsterlodd. Brødre fikk dobbelt så mye som søstre. Det kan ikke innføres i Norge for det erbrudd på likestillingsloven 🙂 Skilsmisseregler , enighet om hva som skal gjøres i forbindelse med diverse kriminalitet..f.eks betaling av blodpenger? Det har Norge også hatt. På en del områder bør nok muslimer også bevege seg litt fremover i tid. Når det gjelder de forbanna regimene, får jeg lyst til å sette himmelhøyt gjerde rundt hele landet og isolere det fullstendig fra resten av kloden. Problemet er at det er mange uskyldige som rammes.

 6. smith Says:

  jeg er faktisk enig med Ali. Ingen religion har i det lange løp brakt noe godt med seg.

 7. Tony N. Says:

  Jeg er helt enig i det du skriver. De fleste muslimer sier de ikke støtter et slik terroregime og slett ikke den forakt de viser for mennesker.
  Dessuten hadde hun allerede fått en straff som var gjennomført! Allikevel finner de det for godt å dømme henne en gang til!
  En kan bare prise seg lykkelig for at en ikke lever i det landet, og det synes jeg at de som har flyktet fra slike land burde si i fra om, på en slik måte at det høres.

 8. boalber Says:

  Vi bør ikke blande oss for mye i hva som skjer i iran og andre land. Det vi bør tenke på er å nekte alle slike individer hit. Vi ser hva som skjer i Norge og Sverige. Over 70 % av alle som sitter i fengsel i oslo er i fra visse land.
  Fjern FN som er grunnen til at vi får slike skadedyr til landet og også om mødvendig EU

 9. Geg Says:

  Religion er å undertrykke. Det samme med kristendom.

  Norske barn tror de havner i helvete hvis de gjør sånn og sånn, eventuelt ikke sånn og sånn.

  Dobbeltmoral hele veien. Særlig islam, de kaller seg kjærlige osv osv. Men de står for ganske mye dritt som er overhodet mulig å spa frem.

  Det finnes ingen god religiøs, De lever på en løgn!

  • Lars Frøsland Says:

   Geg;

   «Det finnes ingen god religiøs, De lever på en løgn»

   Jeg ønsker ikke at debatten skal avspores til en Religion vs. ateisme-debatt, men jeg vil gjerne få kommentere den… Hva i all verden vet du om det? Kanskje er det du som lever i en løgn? – Kanskje har vestens rikdom, overdrevne selvtillit og troen på seg selv, forkludret sannheten. Kanskje er det kirkegåerne som har rett, og DU som tar feil! Jeg sier kanskje, for jeg ønsker ikke å være påståelig, selv om jeg «deffo» kunne vært det! Ikke kom her å si at det ER slik, når du så absolutt kan ta feil!

   Tilbake til saken:
   Først og fremst: Bra innlegg! Du er inne på mange viktige punkter. Hvor er de som sier NEI – de som tar avstand fra galskapen… Jeg tror ikke Islam er kilden til all ondskapen, som gjøres i Koranens navn – kilden er nok den samme som Hitlers, og alle de andre galningenes: Makt, makt, penger, makt, og makt!

   Muslimer som ikke støtter galskapen. Unite! Stå sammen! Fortell verden at DERE er Muslimene, ikke de vi som oftest hører om.

 10. Cecilie Says:

  Jeg kunne ikke ha vært mer enig, jeg klapper og bøyer meg i respekt.

  Det blir som ungdom mot eldre. Jeg har følelsen av at eldre mennesker tar det for gitt at ungdommen er frekk og uhøflig. Sannheten er at omkring 10% av dagens ungdom er slik, mens de 90 prosentene ikke blir sett eller hørt. Det er rett og slett fordi man hører mest om de frekke ungdommene og ikke om de som ikke er frekke.

  Jeg har vært i Tyrkia, hvor vi bodde i en vanlig by, og får også se mer av en normal dag i et muslimsk land. Den jevne muslim er ikke så undertrykkende som så mange skal ha det til, og det er synd at de positive muslimene ikke får mer oppmerksomhet.

 11. Refse-Mari Says:

  Hvorfor tar ikke muslimer over hele verden klarere og synlig avstand fra terroren som begås i Allahs navn?

  Men er det riktig å kreve dette? Dersom vi skal kreve at alle muslimer viser tydelig avstand til et mindretall ekstremister, burde vi ikke også kreve at alle kristne tar avstand fra det for eksempel Fred Phelps står for? Eller at alle hinduer tar avstand fra hinduist-terrorister? Jeg er enig i at det er viktig å protestere handlinger som dem den iranske regjeringen står bak, men sterkt uenig i at alle muslimer skal holdes ansvarlige for disse.

  Dessuten føler jeg det er på tide å føre debatten bort fra islam, og heller rette den mot ekstremisme. Ekstremister verden over har veldig mye til felles, i og med at de alle utnytter terror for å forsøke å undertrykke morparten. Se bare på hvordan abortmotstandere i USA <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-abortion_violence#Murders&quot;. Dette har ikke noe med kristendom å gjøre, men ekstremisme, og det er når disse menneskene får makt at det blir skummelt.

  • fhjpeder43 Says:

   Synes du har gode poenger. Jeg mener ikke å gjøre alle muslimer ansvarlige for hva noen ekstremister gjør. Jeg mener det er lettere å komme det livs dersom muslimer ellers tar tydeligere avstand og deltar i debatten. På samme måte som jeg savnet at den katolske kirken og kirkegjengere tok synlig og klart avstand fra enkelte prester og biskopers forkastelige seksuelle oppførsel for en tid tilbake.


 12. […] En oppfordring til muslimer […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: